Încă din liceu am fost voluntară în diferite proiecte. Fie că mergeam cu clasa pe la orfelinatele din Buzău sau cu prietenii de bună voie să ajutăm o zi la un azil de bătrâni, sentimentul pe care îl aveam la finalul zilei după ce ajungeam acasă era unul de nedescris de frumos: o liniște interioară, o căldură în suflet, un zâmbet ce îmi era întipărit pe chip multă vreme. Îmi reaminteam ziua cu pricina și parcă îmi rămâneau lipite de retină zâmbetele copiilor când ne vedeau. Erau veseli doar să fim acolo, nu cereau nimic în schimb. Și acum zâmbesc!
Din liceu m-am decis să mă implic mult mai mult și să fac câte pot pentru a fi bine, fie pentru persoanele defavorizate, fie pentru o comunitate cu diferite nevoi, ideea se învârtea în jurul voluntariatului. Ajunsă în București, am făcut primul pas legat de ce îmi propusesem prin a mă înscrie în PRIME România (asociația studentului la comunicare), astfel având posibilitatea implicării în a organizarea diferitelor evenimente ce aveau drept scop împărtățirea informațiilor din domeniul comunicării, al PR-ului și alte subiecte conexe. A fost o experiență frumoasă. Sunt mândră că am făcut parte în 2010 din echipa organizatoare a acestui eveniment și am împărtășit celor participanți multe informații legate de PR-ul cultural. Cultura și comunicarea sunt doi termeni aflați într-un raport flexibil și dinamic – elementele culturale determină condițiile în care se desfășoară procesele de comunicare, în timp ce comunicarea, la rândul său, contribuie la afirmarea și la reactualizarea fondului cultural.
Apoi a urmat Lecturi Urbane, un proiect ce are la bază pasiunea pentru cărţi şi încurajarea lecturii. Știm deja că cei tineri nu prea citesc, iar proiectul era menit să îi încurajeze să lectureze în spațiile publice, în mijloacele de transport… oriunde. Dar deja știți despre proiect. Odată cu fiecare ediţie Lecturi Urbane am învăţat lucruri noi, am devenit mai responsabili şi mai conştienţi de lucrurile din jurul nostru. Eu una ma început să citesc mai mult. Lecturi Urbane a fost sprijinit şi susţinut de oameni frumoşi, plini de energie, iniţiative şi idei care mai de care mai îndrăzneţe. Lecturi Urbane a fost pentru mine hrană pentru suflet. Să treci dintr-un capăt al metroului în celălat și să vezi cum oamenii primeau cu bucurie o carte (pe care după ce o citeau trebuia să o dea mai departe) e un sentiment special. Lecturi Urbane mi-a fost ca un wake-up call, ce m-a motivat să fac și mai mult!
Consider că este important ca fiecare dintre noi să se implice la un moment dat în proiecte ce implică voluntariatul. Aceste acțiuni te educă, te fac să devii mai bun și mai conștient de nevoile unei comunități. Proiectele în care m-am implicat sunt multe și o să vă mai povestesc despre ele. Indiferent de natura voluntariatului faptul că ești acolo și dedici o parte din timpul tău celor din jur te fac un om mai conștient și mai împlinit. Nu banii, nu produsele sau brandurile ne fac mai buni. Noi suntem cei ce decidem dacă vrem să depășim impasul în care ne aflăm sau nu. Și să nu uităm că astfel de muncă se face în echipă! Asta am împărtășit și celor de la Matinal 2.0 când m-au invitat în matinalul lor. Însă mai multe aici:
Așa că implicați-vă! Nu rămâneți indiferenți!
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply