Iată că începe Digital Marketing Forum. Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, Digital Marketing Forum (6-7 martie) a fost prima mare conferință despre promovarea pe Internet din România. În acest an avem parte de o nouă abordare: conținutul este atent pregătit, fiind unul de nivel mediu și avansat pentru cei pasionați de marketing. Sunt convinsă că vrei să afli cât mai multe informații despre concepte noi ce poate nu au fost dezbătute la alte conferințe: Digital Asset Optimization, Multi-Channel Strategy, Social Graph, Conversions Optimization, Demand Generation.
Programul acestei zile este unul efervescent, plin de informații utile.
Evenimentul se deschide cu prezentarea lui Andreas KOPP (artist vizual) și ne vorbește despre ”How to be legendary”! El ne povestește care a fost traseul pe care l-a parcurs pentru a ajunge artist. Arta lui este mai deosebită și lucrează cu materiale neconvenționale: crează lucrări din post-it-uri și filme stop-motion. De-a lungul timpului a colaborat cu branduri renunumite, precum: 3M, Google, DDBO și Volkswagen. Prin creațiile sale el imbină atât munca personală, cât și colaborările profesionale. Una dintre lucrările lui o puteți vedea aici:
Adrian Alexandrescu (Managing Partner, Interaction). Adrian este co-fondator și partener la Interactions, agenție de comunicare digitală și eCRM. Ne vorbește despre Fals sau adevărat în marketingul online. Ne va prezenta cîteva situatii cu care s-a confruntat de a lungul carierei sale:
Jeremy Spiller are peste 17 ani de experiență în domeniul digital, este trainer și consultant pentru Econsultancy, cea mai importantă platformă globală de consultanță, care oferă perspective asupra tendințelor din marketing digital și e-commerce. Primul sfat dat de Jeremy este legat de hashtaguri – el trebuie să fie cât mai ușor de reținut, scurt și intuitiv. La întrebarea ”Ce este Facebook de fapt?” acesta afirmă că este o ustensilă de publishing. Avantajul? Numărul mare de utilizatori, ergo, publisheri. Social Media este valoroasă pentru brand datorită cantității mari de date – se știe cine ești și ce faci. Vizibilitatea brandului pe Facebook este redusă. Marketerii intră în competiție cu familia și prietenii userului.
Ce se întâmplă cu Google+? Ei au o problemă: Facebook este un publisher (majoritatea banilor sunt făcuți din ads). Motivul principal pentru care Google + a apărut pe piață a fost legat de faptul că nu se cunoștea cine / care sunt userii săi. Google avea nevoie ca userul să fie logat pentru a putea avea acces la informațiile despre ei.
Știai că doar 3 % din vizitatorii unui site sunt dispuși și să cumpere de la prima vizită? Restul sunt acolo pentru targeting.
De ce fac userii share pe Facebook sau în Social Media? Există 3 motive: userii sunt ”remunerații” (premii, concursuri, discounturi), brand love și pentru dorința faimă! Îți protejezi brandul preferat în SM. Astfel spui oamenilor: eu contez!
Some people say that this year is the year of Inbound Marketing or of Big Data. NOPE! It is the year of Understanding!
Ultimul speaker al primului panel este Cătălin Emilian (Country Manager Romania & Moldova, Gemius) ce are o experienta de peste 9 ani in domeniul online, Catalin este Country Manager Romania si Moldova la agentia de cercetare Gemius. E specializat pe tehnologii de adserving, publicitate online si cercetare de marketing online. Studiile derulate de Gemius ofera date cu privire la comportamentul utilizatorilor de internet, profilele socio-demografice ale internatutilor, eficienta campaniilor publicitare online. El ne prezintă Studiul Online Leading Brands in Romania!
Conform studiilor efectuate s-a constat că s-a îmbunătățit prezența brandurile în mediul online. Dpdv al popularitații brandurilor românești putem vedea o scădere a încrederii oamenilor. Mai multe detalii găsiți și pe blogurile domnilor Alin Vlad și Valentin Vesa, coechipierii de live blogging.
Al doilea panel începe cu un studiu de caz prezentat de Andrea Veress (Group Brand Manager Global Brands, Heineken & Desperados) despre Cum și-a făcut strategia de ”brand digital” global pe piața locală. Andrea lucreaza in cadrul companiei Heineken din anul 2003, unde a ocupat pe rand diferite functii: Management Trainee, Sales, Marketing, Junior Brand Manager, Brand Manager Heineken. Din anul 2012 ocupa functia de Brand Manager International Brands Heineken & Desperados.. Printre atributiile sale se numara: dezvoltarea strategiilor pentru brandul international, implementare si monitorizarea activitatii brandului international si local, dezvoltarea planului de promovare pe plan local si international etc.
Ca să ai o poveste de succes este nevoie de: un produs de calitate, poziționare puternică, comunitatea și integrated marketing. Anul acesta Heineken sărnătorește 140 de ani de existență. We take brand values, strategic facts, key learnings and consumer insights and match them with the challenge ahead. The new level in creating brand experience.
Cea de a doua prezentare este susținută de STELA TODERAȘCU (Sales Support and Digital Activation Manager, Avon Cosmetics)
Stela lucreaza in cadrul companiei Avon din 2004, unde a inceput ca Marketing Manager Avon Moldova, apoi PR & Advertising Manager Avon Romania si din 2011 ocupa functia de Sales Support & Digital Activation Manager Avon Romania. Avon Romania este recunoscuta la nivel global ca fiind una din tarile cu cele mai inovative proiecte si tara pilot pentru majoritatea proiectelor globale de online, unul din aceste proiecte fiind Avon Connects. AvonSpaceblog este primul blog de comanie la nivel Avon Global.
Au pornit la drum în Social Media în 2009 și de atunci au dezvoltat diferite programe și campanii. Pentru acest an, Avon România și-a propus ca 10% din comenzi să fie din online.
Cei de la Avon s-au îndreptat către ideea de a facilita procesul de recrutare a noilor reprezentanți, dar și de eficientizarea procesului de comandă a produselor. Pe lângă asta, în timp au putut crea o ”rețea” de 115.00 de membri.
Bineînțeles, că au ”aderat” și la Affiliate Marketing (2parale), căci cele mai multe lead-uri vin de acolo. O altă idee a fost aceea de a implementa campanii de awareness prin vedete: Andreea Marin și Cornel Ilie pe blogul Avon Space.
Panelul continuă cu Alexandru Cernatescu (CEO, Head of Strategy, Infinit Solutions Agency). Alexandru are 11 ani de experienta in tehnologie si digital din care ultimii 6 in antreprenoriat find co-fondatorul si CEO-ul celei mai mari agentii independente interactive din Romania, Infinit Solutions Agency. Inainte de Infinit, Alexandru Cernatescu a fost Software Solutions Specialist la CA Technologies si Business Development Director la Netstairs.com. Printre domeniile sale de expertiza se numara: management si leadership in publicitate, “Tradigital” advertising, media planning strategic, strategie on-line si business development.
Alexandru vorbește despre Tradigital: Cum reușește un brand să-ți păstreze consistența mesajului între platformele de comunicare. Userul este într-o perioadă a schimbărilor, trecând prin decision journey, neexistând un funnel tradițional. În ziua de astăzi utilizatorul își face propriul research prin platformele sociale: Facebook, Google +. Totodată există nevoia unui cross-channel. Iată și o definiție (by Călin Biriș, sursa Wikipedia): Tradigital = Integrated Marketing Communication. Alexandru mai afirmă și că este o metodă de a prinde consumatorul ce a evadat din funnelul clasic către un decision trend.
Ultimul speaker este Nir Refuah (VP Creative, McCann Digital Tel Aviv). Nir are peste 15 ani de experienta in crearea campaniilor de advertising, content si interactiune online. Este fondator si CEO la Othello, prima retea sociala israeliana pentru jurnalisti si artisti. A fost Editor Sef la portalul Tapuz si Head of Content Development in cadrul Walla Communications. Incepand cu anul 2008, Nir ajuta brandurile israeliene sa-si dezvolte strategiile de Digital Advertising si Social Media Interaction in cadrul McCann Digital.
Crezul său este construit din:
Personal această prezentare din acest panel mi-a plăcut cel mai mult. Un om cu multe idei și cu spirit creativ. Sper ca pe viitor să văd și în România astfel de clipuri.
Revenim în cea de a doua parte a zilei la Digital Marketing Forum. Am ales sesiunea de Advanced Facebook Fast- Track. Primul speaker este Costin Radu (Managing Partner, The Geeks). Costin Radu lucreaza in domeniul comunicarii de 10 ani. Din 2010, Costin este liderul agentiei The Geeks – parte din grupul Leo Burnett. Premergator lansarii The Geeks, Costin a ocupat functia de Managing Partner al IQads si SMARK si de strategic planner la Leo Burnett, unde a contribuit la obtinerea primului premiu de eficienta Euro Effie castigat de o campanie dezvoltata in Romania (Tide pentru SuperMame), castigand, de asemenea, premii de creatie pentru cel mai bun outdoor al anului si cel mai bun spot in categoria entertainment in cadrul festivalului ADOR. In 2012, Costin a primit premiul International Advertising Association (IAA) pentru excelenta in comunicarea digitala.
Costin ne spune ce trebuie să facem pe Facebook și ce nu (din perspectiva paginilor de brand). Pe scurt: If you talk to people the way advertising talked to people, they will punch you in the face.
Greseli des intalnite pe paginile de brand:
Următorul invitat este Stefanos Karagos (Founder, Xplain). Stefanos Karagos este fondatorul companiei XPLAIN (xplain.com), cea mai dezvoltata agentie de Content Marketing din Europa si Orientul Mijlociu, care furnizeaza servicii de Social Media si Word-of-Mouth la peste 100 de branduri. Timp de 17 ani, Stefanos Karagos a fost editor la reviste de tehnologie din Grecia. Sustine in mod regulat prezentari la conferinte internationale pe teme precum: Social Media, Word of Mouth si inovatii tehnologice. In anul 2011, Stefanos a obtinut premiul trei la nivel global pentru cea mai buna prezentare de business pe tema Social Media ROI.
Tactici pentru campaniile Facebook Ads.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.