Vineri a fost cea mai așteptată zi a evenimentului Zilele Biz. O zi în care aveam în fața noastră câțiva speakeri deosebiți. Dimineața avea să înceapă efervescent și în forță cu Thomas Kolster. Cine este Thomas?
Fondator al The Goodvertising Agency și WhereGoodGrows, prima platformă colectivă din lume dedicată soluțiilor de comunicare sustenabilă, Thomas Kolster este autorul “Goodvertising” (Editura Thames & Hudson, 2012), carte ce ne arată cum publicitatea poate face bine atât pentru branduri, cât și pentru oameni și planeta pe care trăim. “The Huffington Post” l-a numit “lider inspirațional”. A făcut parte din jurii ale unor competiții precum D&AD, Creative Circle Award și Ethic Mark Award. (via revistabiz.ro)
Thomas și-a început prezentarea spunându-ne că în zilele noastre advertisingul este peste tot, iar în acest fel advertiserii au o mare responsabilitate: cheltuirea eficientă a bugetelor, dar și transmiterea unor mesaje cheie. Dacă brandul joacă inteligent o carte, acesta va avea o viața bună, va prospera și va fi luat drept un punct de referință. El nu a fost niciodată mulțumit de ceea ce fac advertiserii în ziua de astăzi, iar de aici și-a luat și inspirația pentru cartea sa. Nici de munca lui nu era prea mulțumit și și-a dorit mereu să fie altfel decât ceilalți colegi de breaslă.
Conceptul Goodvertising vreau să fie acel ceva altfel în advertising. Prin acest concept a vrut să ne arate că și publicitatea poate să fie o forță a binelui. Dacă faci bien oamenilor, o să îi fie și businessului tău un mare bine. Totodată este și un mod de a face și afaceri mai bine și mai bune. Prin goodvertising brandurilor li se oferă posibilitatea de a se diferenția de alți competitori. O poveste diferențiatoare va atrage noi clienți, le va crește afacerea, fiind astfel inovatori.
Prezentarea sa a fost plină de reclame și ad-uri din diferite domenii, comentându-se pe marginea lor. Mi-a plăcut foarte mult discursul său. M-a făcut să înțeleg din nou că oamenii sunt diferiți, ei văd lucrurile în moduri diferite, iar interacțiunea cu un brand diferă de la moment la moment. Brandurile poartă o mare responsabilitate pe umeri: să găsească aceea portiță prin care să îți aproprie consumatorii și altfel.
Sursă foto: Vali Mirea.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply