Din păcate nu am putut să particip la prima întâlnire trimestrială organizată de LEADERS Education. Nu pentru că nu mai sunt studentă (cred că mă pot infiltra destul de ușor printre ei 😀 ), ci din motive de sincronizare eșuată din partea mea. Chiar dacă nu am fost prezentă în sală mi s-au șoptit în cască o parte din lucrurile discutate. Dar până ajungem acolo poate te întrebi ce sunt întâlnirile astea.
LEADERS Education sunt o serie de traininguri de leadership și întâlniri cu mentori de top. În cadrul programului studenții sunt îndrumați în dezvoltarea carierei de traineri din cadrul Ascendis și personalități din diferite domenii. Studenții de la Medicină Veterinară, Biologie, Biochimie, Chimie, Construcții, Mecanică, Chimie Aplicată și Știința Materialelor au acces la traineri de top și mentori care îi pot înspira în a-și urma visul profesional. Pe lângă informaţiile teoretice, există şi latura practică a seminariilor, unde lideri români de succes le prezintă studenţilor modul în care ei au reuşit să exceleze în domeniul lor de activitate. Mai multe detalii despre concept și alte informații găsiți aici.
Temele abordate în cadrul seminariilor LEADERS Education sunt: bazele leadershipului, valori, comunicarea liderului, echipa şi managementul timpului, toate acestea oferind studenţilor fundamentele teoretice necesare formării unui lider de succes.
Primul dintre invitații întâlnirilor trimestriale a fost domnul Raed Arafat. Nu este doar fondatorul SMURD, ci și unul unul dintre cei mai iubiți români, dar și un om ce a încercat să îmbunătățească sistemul medical din țara noastră.
Acesta a povestit studenților despre istoria SMURD-ului, dar nu s-a sfiit să vorbească și despre obstacolele pe care a trebuit să le depășească pentru a putea realiza un vechi vis. Chiar dacă era privit drept un experiment din Târgu Mureș, iată că din experiment s-a transformat într-un succes național. Datorită domnului Arafat românii au Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare. Chiar dacă ”peripețiile” prin care a trebuit să treacă erau de natură politică și intrigile care erau la tot pasul au făcut drumul acestui Serviciu Mobil de Urgență și Reanimare să fie anevoios, domnul Arafat a fost perseverent, a crezut în acel experiment și nu a renunțat la luptă!
Seara a fost una relaxantă, informală, studenții având multe întrebări pentru domnul Arafat. S-a lăsat întrebat de studenți, dar la rândul dumnealui i-a întrebat pe aceștia dacă se consideră persoane rezonabile sau nerezonabile. După mai multe răspunsuri date de studenți concluzia a fost că persoanele nerezonabile sunt cele care încearcă mai mult, împing limitele și înving obstacolele, pe când cei rezonabili „sunt cuminți, pe linie, nu ies în evidență”.
Legat de asta cred că graficul de mai jos se potrivește de minune. Așadar voi ce fel de lider sunteți?
Sursă foto: Dreamstime
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply