De ceva ani, primăvara începe cu evenimente dedicate mediului online unde companii, specialiști în marketing, consultanți social media și bloggeri, își dau întâlnire pentru a discuta despre strategii, planuri și campanii. Ieri a avut loc cea de a 15 ediție a Social Media Summit și este primul eveniment regional din țară despre influență în online și strategii de marketing prin social media. Agenții, companii și bloggeri relevanți își prezintă campaniile importante, studiile de caz și oferă sfaturi utile celor ce activează în acest domeniu.
Evenimentul a fost structurat în următoarele secțiuni: Tendinte în blogging, Ce așteptări au companiile de la social media?, Facebook reloaded. A fost o zi unde pe de o parte s-au reluat lucrurile deja cunoscute și discutate, iar câțiva dintre vorbitori au povestit despre proiectele pe care le au și au dat exemple constructive de lucruri din categoria se poate. Ziua de ieri de la #smsbucuresti a pornit cu câteva recomandări pentru bloggeri, agenții și companii făcute de gazda noastră Marta Ușurelu, redactor șef BIZ:
O altă prezentare ce mi-a mai plăcut a fost cea a lui Florin Grozea. Sigur ați auzit de Hi-Q sau de Gașca mea. El este unul dintre fondatorii proiectului muzical, care în 2013 a lansat HIT YOURSELF CONSULTING, prima agenție online dedicată industriei muzicale din România. Era păcat să nu existe o astfel de agenție, dat fiind că era nevoie de consultanță avizată în acest domeniu. Gândiți-vă că anul trecut industria muzicală din România a trecut de 10o milioane de euro! HIT YOURSELF CONSULTING este o agenție digitală dedicată artiștilor, managerilor și cluburilor, eaoferă acestei nișe servicii de strategie și PR Online. Revenind la prezentarea lui Florin, acesta a vorbit despre blogul nișat pe muzică. Blogul i-a creat un brand personal, el contribuind în construcția brandului. Pentru un artist, un blog poate să fie un nou punct de plecare, un refresh al carierei și un factor important al acesteia. Blogul său i-a adus oportunitatea de a cunoaște noi oameni, i-a oferit astfel ocazii de a susține prezentări, dar l-a ajutat și în poziționarea ca antreprenor online. Pe blogul său aveți prezentarea de ieri.
Adela Pârvu ne-a povestit despre cum a început să scrie nișat. Site-ul ei este unul fermecător. Vă spun sincer că ”riști” să rămâi captivat de poveștile și proiectele împărtășite acolo ore întregi. Ea ne-a recomandat să avem mare grijă de ceea ce ne dorim, că s-ar putea să se împlinească. Totodată, este de părere că adoptând o nișă pe care să scrii, ajungi să îți creezi un adevărat loc al tău.
Înainte de începerea sesiunii cu numărul 2, a fost prezentat un studiu de caz realizat de Revista Biz și Enel pentru a se afla care sunt cei 10 bloggeri cu care 50 de agenții de PR din România au colaborat cel mai mult în ultimul an. Eu mă întreb câte dintre aceste colaborări au fost contra cost, câte pe barter și câte gratuite.
Mugur Pătrașcu (Managing Partner iLeo) a vorbit despre felul în care se face Social Media în România. 20% dintre clienți știu să facă social media, restul de 80% se chinuie. Gândiți-vă că în 2008 lucrurile începuseră să funcționeze, urmând că în 2009 lucrurile să explodeze, iar în 2010 a venit criza. Pentru 2014 suntem sfătuiți să ținem cont de: Understanding, Commitment și să fim sinceri, să nu ne mai mințim: Social is not only Facebook.
Să recapitulăm! Social is:
Cătălin Teniță (ZeList Monitor) a prezentat un studiu despre cum a fost Facebook în 2013. Pe scurt au fost analizate zilnic 35.000 de pagini de Facebook ce sunt clasificate în funcție de numărul de fani, like-uri, comentarii și shares. Dincolo de cifre, s-a constat că din ce în ce mai multe branduri merg pe aceeași idee, iar ”Copilul este noua pisică în postările de Facebook!”. Concluziile analizei Facebook 2013 în cifre:
Conferința s-a încheiat cu prezentarea lui Cristian Manafu care a ținut să precizeze celor care deja nu știau asta că: ”Utilizatorul de Facebook nu e prietenul tău!”. Explicația este simplă: pe Facebook nu te joci cu prietenii, doar în copilărie, în viața reală te jucai cu prietenii. Pe lângă faptul că nu-ți este prieten, utilizatorul de Facebook nu este tâmpit (așa că evitați imaginile cu mesaje de genul “Like it sau te ia mama dracu!”). Sfatul lui Cristi a fost: “Pe Facebook trebuie sa fii exact ca si cu nevasta!”. Și ca într-o relație iată ce trebuie să faci legat de pagina de brand:
Tu ce relație ai cu fanii paginii de brand? 🙂
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply