Îți tot spun că susțin inițiativele frumoase. Ei, iată că astăzi îți mai aduc încă o dovadă a faptului că lucrurile se mișcă. Și se mișcă în direcția potrivită în domeniul industriilor creative, domeniul meu preferat.
De această dată vreau să îți vorbesc despre un festival care mie mi se pare că are un potențial extraordinat: Creative Est #0. Și cum îmi plac lucrurile care nu sunt făcute doar de dragul de a fi făcute, îți zic din start că țelul festivalului Creative Est este acela de a pune România pe harta industriilor creative din sud estul Europei, până în anul 2030. 😉
Creative Est #0 este organizat de Asociația ORICUM, având sprijinul Universității București și Golden Horse, susținut de Garanti Bank și provoked by Grolsch (adică o grămadă de oameni frumoși și pasionați). Evenimentul are loc sâmbătă și duminică, pe 6 și 7 septembrie, la Grădina Botanică din București (unul dintre locurile mele preferate, de altfel). În weekend veți admira perindându-se peste 30 de branduri locale și le veți asculta spunându-și poveștile (de succes) despre cum o idee creativă poate să ajungă un business sustenabil.
Eu cred că acest festival întărește dovada faptului că industriile culturale și creative sunt capabile să contribuie la economia țării (anul trecut aproximările aduc o cifră de peste 6%).
Și cum îmi place să păstrez cele mai interesante informații pentru final, află că printre creatorii care te așteaptă la inspirație, povești și zâmbete se numără: Saga Film, Molecule F, Turific, Cai Verzi, Autor, Pegas, Intro, Bucharest Design Center, Dizainăr, Artmark și mulți alții. Pe lângă acestea, vei putea sta la taclale și cu specialiștii din domeniul creativ din România și vei putea lua parte la workshopurile interactive și fun, prin intermediul cărora vei înțelege ce înseamnă creația contemporană.
A doua veste interesantă este faptul că fiecare zi de festival se încheie cu proiecții de film și concerte live. La muzică vorbim de trupa Byron, care abia așteaptă să te-ncânte cu un performance cu suflet, cum numai ei știu să facă, iar la partea cinematografică vei avea de-a face cu minunații de la ShortsUP, care te vor impresiona cu scurtmetraje despre industrii culturale și creative.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply