Am mulți oameni în jur care iubesc călătoriile. Nu mă refer doar la micile excursii făcute prin țara noastră, ci și la lungile concedii de relaxare departe de agitația și haosul de zi cu zi. Mai ales în preajma Paștelui sunt mulți care merg să viziteze Ierusalimul și optează pentru un pelerinaj în Țara Sfântă.
Știai că peste 3,5 milioane de turiști străini vizitează anual Ierusalimul? Sau că anual peste 40.000 de români aleg Israelul ca destinație, 90% dintre aceștia având motivații religioase? Ei bine, pentru mulți români un pelerinaj la Ierusalim este excursia vieții lor. Aura unică a Cetatății Sfinte este atât de greu de explicat, iar vizitatorii săi rămân întotdeauna impresionați.
Pentru că vacanța de primăvară se apropie vă recomand să vă bucurați alături de întreaga familei de o excursie în Țara Sfântă. Viadora Călătorii lansează în perioada 14-20 aprilie 2015 primul pelerinaj la Ierusalim adresat copiilor. Pentru prima data în România, elevii cu vârste între 7-16 ani pot merge într-un pelerinaj special organizat pentru ei, în care nu vor fi singuri printre adulți, ci vor călători alături de alți copii, însoțiți de părinti sau bunici. Religie, istorie și traditie într-o călătorie spirituală de o frumusețe indescriptibilă, care poate schimba viața familiei voastre. Atenție! Înscrierile se fac până pe 20 februarie.
Acum, dacă te-ai hotărât că Ierusalimul este locul în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață, iată lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când îți plănuiești itinerariul:
Cazarea: în contextul conflictului aproape permanent dintre partea israeliană si cea palestiniană, siguranța călătoriei e importantă. Nu te caza în teritoriile palestiniene. Trebuie să mai știi că în Israel categoria hotelurilor nu respectă standardele europene și nu e reglementată de autoritățile israeliane. Fiecare proprietar de hotel își alege singur numărul de stele cu care vrea să se afișeze și se vinde ca atare. Verifică recenziile celor care au fost deja acolo, sau mergi cu agenții care au ani de experiență pe teren în spate și au verificat la fața locului condițiile de cazare.
Bani: ia la tine atât numerar, dar ai grijă să ai bani și pe carduri. Dolarii americani sunt acceptați mai peste tot. Prețurile din Orientul Mijlociu sunt în general mai mici decât în țările occidentale, cu excepția Israelului. Bacșișurile sunt aproape obligatorii, așa că rezervă câte ceva pentru hamali, ospătari, șoferi de taxi, șoferi de autocar, ghizi, portari etc. La tarabe, în piețe, în zonele intens turistice, prețurile sunt negociabile. Mai mult decât atât, vânzătorii te vor întreaba de unde ești, și vor adapta prețul conform răspunsului. Un român va primi o ofertă mai bună decât un american. Nu același lucru se întâmplă la malluri, unde prețurile sunt fixe, și exclusiv în sekeli, moneda locală.
Mâncare: credincioșii pot aduce ode îndelungi culmilor spirituale ale Orașului Vechi, iar connaisseur-ii sunt fascinați de zecile de teatre, săli de spectacole și muzee. Dar adevăratul iubitor de Ierusalim știe că cea mai mare atracție a orașului este, ei bine, ceva mult mai tangibil și mai comestibil. Nu vei înțelege cu adevărat orașul până când n-ai experimentat variatele și uimitoarele sale deliciii culinare. “Adunarea exilaților” înseamnă că aproape fiecare cultură din lume și-a adus aici câte-o aromă, astfel încât trebuie să guști neapărat măcar câteva din cele mai aplaudate feluri: hummus, mutabal, haroset, caved catzutz, latkes sau shaksuka.
Program: dacă ești fascinat de combinația dintre cultură, tradiție și religie, Ierusalimul e o experiență splendidă doar cu îndrumătorii potriviți. Este un oraș încărcat de istorie și de sfințenie, este centrul spiritual al pământului, plin de semnificații, deci nu te orienta către cele mai ieftine pachete pachete de turism, contează ghidul alături de care mergi și poate cel mai mult contează preotul care te călăuzește spiritual.
Recomandat pentru: familii. Călătoria cu copii în Ierusalim este o idee excelentă. Mâncarea e bună și foarte sănătoasă, iar localnicii sunt incredibil de primitori. Nu trebuie să ratezi Muzeul copiilor din Holon, cu expoziții faimoase în întreaga lume, precum “Invitation to Silence” sau “Dialogue în the Dark”, Tzippori – capitala romană a Galileii, o experiență fascinantă, unde copiii pot învăța să practice meseriile Noului Testament, Liftul Timpului, o cină și o noapte de cazare într-un cort de beduini, orașul nabatienilor, peșteri din vremurile biblice, safari pe cămile și Muzeul Mini Israel.
Pentru mai multe detalii despre această excursie îți recomand să vizitezi siteul celor de la Viadora Călătorii și nu uita că te poți înscrie până vineri, 20 februarie 2015.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Cuvinte frumoaste am citit pe aceasta pagina. Va urez multa
sanatate in in aceasta lucrare.