La fiecare pas dai nas în nas cu tot felul de situații care nu îți convin sau care îți provoacă disconfort. Problema cea mai des întâlnită în rândul cetăţenilor este nemulţumirea acestora vis-a-vis de “ce (nu) face statul”. Am mai spus-o. Nu este suficient doar să ne plângem de o problemă sau alta, să dăm din coate și să ne tăvălim pe jos de frustrare și oftică. Trebuie să schimbăm ceva, iar plafonarea în problemă nu este o soluție.
În ultimele 7 luni, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, alături de studioul de creație The Beards Studio au propus o soluţie la îndemâna oricărui cetăţean: “CeRe o schimbare! Participând, vocea ta contează”. Campania, adresată publicului larg, a prezentat exemple concrete de implicare a oamenilor, pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea, prin intermediul unor instrumente și tactici de colaborare și presiune asupra administraţiei publice.
De ce spun că se poate:
În toată această perioadă, grupul de iniţiativă “Luptăm pentru Aleea Lunguletu” a reuşit să determine Primăria sectorului 2 să îşi recunoască greşeala şi să suspende autorizaţia de construcţie pentru clădirea ilegală de 8 etaje. Grupul “Luptă pentru strada ta” a oprit construcţia unei clădiri din sectorul 2, după ce cetăţenii au semnalat autorităţilor publice nenumărate nereguli cu privire la amplasamentul clădirii, foarte aproape blocurile de locuinţe din vecinătate. Deşi Inspectoratul de Stat în Construcţii a declarat că autorizaţia de construcţie nu respectă condiţiile legale pentru continuarea lucrărilor, clădirea este aproape finalizată, iar cetăţenii continuă demersurile pentru ca autorităţile să ia măsurile potrivite în cazul acestei clădiri ilegale.
În cele 7 luni de campanie, peste 400.000 de oameni au fost informaţi, atât în mediul online, cât şi în mediul offline despre exemple concrete de exercitare a drepturilor cetăţeneşti. Dincolo de asta, în cadrul campaniei, cetăţenii au trimis peste 250 de fotografii care ilustrează probleme ale comunităţii, care aşteaptă rezolvare din partea autorităţilor. Printre cele mai întâlnite subiecte evidenţiate de fotografii s-au numărat: toaletarea incorectă a copacilor, gropile care împânzesc oraşul, mai ales după ieşirea din iarnă, dar şi lipsa infrastructurii în anumite zone.
Implicându-te în comunitate poți schimba ceva! Ce mai aștepți?
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply