Să faci un lucru bun nu este complicat. Trebuie doar să îți dorești să te implici. În zilele noastre să te alături unei cauze este extrem de simplu. Trebuie să vrei să dedici timpul tău unor proiecte sociale. Să încerci să faci să fie mai bine celui de lângă tine este un gest și un exercițiu de voință. Totul pornește de la dorința de schimbare. Am înțeles mai bine asta acum câțiva ani când am fost invitată să ”donez” o zi din viața mea unei familii nevoiașe care avea nevoie de voluntari pentru construcția unei case. A fost o experiență inedită, dar și obositoare pentru mine (deh, dacă nu sunt obișnuită să fac mult efort…), dar nu o mai conteze nimic când vei vedea rezultatul final și când vei vedea bucuria din ochii familiilor beneficiare. Este ceva ce nu voi uita niciodată! Așa am aflat de exemplu că există proiecte în care Fundația Vodafone se implică și unde chiar se văd rezultatele implicării brandului.
Din ce în ce mai multe familii ajung în situații critice, iar povești cutremurătoare găsim la fiecare colț de stradă. Nu este o perioadă cu care să ne mândrim. Nu mai trăim de mult vremuri bune, dar am convingerea că punând mână de la mână putem să fim părtași la schimbarea în bine a viitorului unei familii. Copilașii de astăzi sunt viitorul nostru de mâine, iar felul în care îi educăm și le arătăm ce forță poate avea societatea privind o problemă poate contribui la felul în care ei se vor dezvolta.
Sunt multe acțiuni unde brandurile se implică și puțini știu de asta. De exemplu, Fundația Vodafone a fost prima fundație corporativă din România. Recent a împlinit 17 ani de existență și a avut o Gală în care a vorbit despre lucrurile frumoase întâmplate în colaborarea cu multe ONG-uri în ultimii ani. Sunt multe lucruri bune care se întâmplă în această țară și cei mai mulți oameni nu ajung să le cunoască. Mă bucur să văd că unele branduri păstrează tradiția și ajută an de an familiile aflate în dificultate.
Fundația Vodafone a premiat o parte dintre oamenii de bine. Am fost prezentă la Gală și pot să vă spun cu mâna pe inimă că simțeam emoțiile celor invitați și energia pozitivă. Deseori mi s-a făcut pielea de găină ascultând prin ce trecuseră anumite familii sau anumiți beneficiari până să fie ajutați de Fundația Vodafone, și cât de mult li s-a schimbat viața. I-am aplaudat din inimă pe toți cei implicați în proiecte, pe oamenii care au făcut posibile atât de multe lucruri frumoase. Să stai pe margine și să judeci ce fac alții este extrem de simplu, dar după ce te vei implica într-un proiect vei putea aprecia mai mult efortul făcut de acel brand care vrea să ajute.
De la înființarea sa, în 1998, și până astăzi, Fundația a finanțat 848 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilități și al victimelor calamităților naturale din toată țara. În cei 17 ani, Fundația Vodafone România a investit peste 20 de milioane de Euro în proiecte desfășurate cu peste 600 de organizaţii non-guvernamentale, pentru peste 650.000 de beneficiari. Direcțiile strategice ale Fundației Vodafone România sunt în continuare sănătatea și educația, dar au fost adăugate și partea de servicii sociale, intervenții în situații de urgență și voluntariatul.
Pe scenă au urcat multe persoane. Am fost mândră de oamenii din orașul meu natal când a urcat pe scenă Adriana Crăciun, Director al Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, care a primit cu mari emoții Premiul pentru excelență în colaborarea dintre instituții și organizații neguvernamentale. Doamna Crăciun și-a dorit ca buzoienii să vină să doneze sânge în condiții decente și să contribuie la îmbunătățirea vieții locuitorilor. Ea a dus la bun sfârșit renovarea și dotarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Buzău, locul din care s-au livrat în ultimii trei ani Centrului de Transfuzii Sanguine din București peste 40.000 de unități de sânge și preparate sanguine, contribuind la salvarea multor vieți. Dacă nu știai, Centrul de Transfuzii Buzău a organizat anul acesta 24 de colecte mobile, inclusiv în mediul rural.
Cu siguranță nu știai de centrul din Buzău și de oamenii implicați în îmbunătățirea calității vieții. Și pun pariu că poate nu ai auzit nici de restul lucrurilor bune făcute pentru semeni pentru alți semeni.
Premiul pentru Pionierat, Curaj și Perseverență a fost înmânat domnului Dragoș Zaharia, președintele Asociației S.M. Speromax Alba Iulia, care a înființat un centru de zi pentru pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă și pentru implicarea activă în implementarea proiectului “Scleroza multiplă – boala adultului tânăr. Recunoaște riscurile”, care urmărește să redea mobilitatea și speranța la o viață împlinită copiilor și adulților imobilizați, complet dependenți de îngrijitorii lor.
Premiul pentru Impact în Comunitate a fost acordat:
Premiul pentru Voluntariat cu bucurie a fost acordat către Asociația Diaconia Ajutor Internațional, pentru derularea proiectului “Built for tomorrow 2015” și pentru motivarea și implicarea angajaților Vodafone România în activități de voluntariat. În cadrul acestui proiect, 400 de voluntari Vodafone au construit case pentru patru familii nevoiașe din Cristian, județul Brașov.
Premiul pentru cel mai activ Voluntar de Profesie a fost îmnânat doamnei Elena Daria Tanasă, ce s-a implicat cu deosebită dedicare în proiecte de strângere de fonduri și a organizat competiții sportive și târguri caritabile.
Premiul Mobile for Good a mers către 2 asociații în spatele lor fiind oameni simpli, dornici să schimbe în bine viața oamenilor de lângă ei. Lumea ar fi un loc mai frumos dacă mulți dintre noi le-am urma exemplul și am face ceva pentru cei de lângă noi care nu au aceleași oportunități ca noi.
Asociația Sprijin pentru Diabet a desfășurat proiectul “Telemedicina pentru copilul insulinodependent” care, prin intermediul tehnologiei avansate, poate monitoriza continuu glicemia, cu ajutorul unor senzori, eliminându-se înțepăturile zilnice și facilitându-se interpretarea datelor și a intervențiilor rapide de la distanță. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologia mobilă pentru a îmbunătăți viața.
Asociația Samaritenilor din România a desfășurat proiectul “SOS Surdo-Muți”, un sistem de comunicare și avertizare în timp real, care se încadrează în standardul “Total Conversation- Sign, Type and Speak”. Acest sistem vine în sprijinul autonomiei persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire și le permite să solicite ajutor de urgență prin transmiterea unor mesaje generice predefinite.
This slideshow requires JavaScript.
Știați de toți acești oameni și de aceste cauze sociale pentru care ei se luptă zilnic? Nu ai vrea să fii un punct de diferență și să te implici? Voluntariatul este cea mai frumoasă experiență pe care un om poate înțelege cât de important este să oferi din puținul tău și altora. Că te implici o oră pe zi sau 9 luni pe an o să ajungi la concluzia că astfel de gesturi și ceea ce simți făcând fapte bune nu se pot cumpăra cu nicio sumă de bani!
Implică-te și contribuie la schimbare!
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Iata ca aflat un mesaj foarte bun scris intr-o maniera greu de aflat in internetul romanesc. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!