Aflată la a 17 a ediție, Social Media Summit se anunță a fi la fel de interesantă ca și celelalte ediții. Evenimentul va avea loc pe data de 19 februarie la Crown Plaza. Dacă ești blogger poți să te înscrii gratuit aici (momentan este o listă de așteptare, dar nu se știe niciodată ce noroc ai).
Nu mai este un secret pentru nimeni că la acest eveniment vor fi laolată atât agenții, companii și bloggeri. Este un eveniment așteptat, cu care practic Revista Biz își deschide agenda de evenimente în fiecare an. Dincolo de subiectele interesante, discuții efervescente și speakeri interesanți se va prezenta și topul bloggerilor cu care agențiile au colaborat în 2015. Doi ani la rând Cristian China Birta a fost pe primul loc și sunt curioasă să văd dacă se va menține pe poziție și în topul ce urmează să fie anunțat vinerea viitoare.
Pentru companii devine din ce în ce mai clar că social media este un must have, că acest canal devine un amplificator al interacțiunii dintre brand și consumator. Este canalul prin care se pot transmite informații importante despre diferite produse ale brandului, se pot pune la punct campanii de comunicare, utilizatorul poate să vină cu un feedback despre experiența avută cu compania sau un produs. În țara noastră există 8.3 milioane de conturi de Facebook și peste 3 milioane de cititori de bloguri.
Conform unui studiu realizat de EY România despre care v-am mai povestit și aici, 74% dintre companiile din România utilizează reţelele sociale pentru promovare, vânzare sau recrutare. Așa cum spuneam, cel mai mare procent de respondenţi (23%) folosește rețelele de socializare pentru activități de promovare, pe care le utilizeazǎ de 2-3 ani. 20% dintre respondenţi declarǎ cǎ au ȋnceput utilizarea reţelelor sociale recent, ȋn ultimii 2 ani. Peste jumătate dintre companii (58%) alocă până la 5 ore săptămânal pentru comunicarea pe reţelele sociale, în timp ce 20% alocă între 6 şi 10 ore săptămânal – procente asemănătoare cu cele înregistrate în 2014.
Nu toate companiile apelează la agenții specializate pentru a-și gestiona platformele sociale unde aceștia activează, mai ales că au înțeles că pentru asta este nevoie de alocarea unor bugete. Pam pam! Tot mai mulți respondenți (în creștere de la 64% în 2014 la 75% în 2015) spun că își administrează singuri campaniile pe rețelele de socializare și tot mai puțini apelează la servicii externe (în scădere de la 14% în 2014 la 6% în 2015). Partea de strategie este externalizată de numai 10% dintre companii, în timp ce actualizarea statusurilor este ținută in house de 90% din firme.
Sunt curioasă să văd la #smsbucuresti dacă vor fi prezente branduri noi, dacă se vor pune pe tapet probleme reale, dacă se va discuta dincolo de ”perdea” despre subiecte sensibile și nu numai. Voi afla pe 19 februarie cu siguranță mai multe. Până atunci te invit să te înscrii sau dacă nu poți participa să urmărești hashtagul #smsbucuresti. Știu că Marta & co. ne-au pregătit subiecte interesante care vor fi tratate de speakeri cu renume din piața românească. 🙂
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply