Ce ai nevoie pentru a avea un weekend relaxant sau pe placul tău? Pentru unii asta înseamnă o drumeție, pentru alții o carte bună sau un film. Dar cum ar fi să le ai pe toate la un loc? Weekend-ul acesta, în perioada 4 – 6 martie, debutează la Predeal ediţia pilot a evenimentului ALPIN FILM FESTIVAL, primul festival internaţional de film, carte şi fotografie destinat promovării culturii şi civilizaţiei montane din România.
Dacă nu te-am convins trebuie să îți spun că organizatorii au pregătit un program interesant la care este păcat să nu participi dat fiind că intrarea la festival este liberă. Iubitorii de munte, adrenalină și aventură se vor putea bucura, timp de trei zile, de proiecţii de film, expoziţii de fotografie veche, lansări și prezentări de carte, dar și de întâlniri cu alpiniști sau sportivi români recunoscuți. Alături de public vor fi Zsolt Torok, Cornel Coco Galescu, David Neacşu, Mircea Opriş, ultramaratonistul Toma Coconea, alergătorul montan Ionuţ Zincă, reputatul schior Dan Cristea și mulţi alţii. Poți vedea care este programul festivalului și care sunt filmele proiectate.
Evenimentele din cadrul festivalului se desfășoară în mai multe locații:
Festivalul va prilejui, în acest an, un eveniment editorial excepțional, în premieră în România: lansarea cărții «Asociația Brașoveană de Schi K.S.V. 1905 – 1930». Cartea, o ediţie revizuită publicată de Revista ASTRA, este o reeditare a lucrării omonime publicată în 1930 de Fritz Gött, Preşedintele Asociaţiei K.S.V. – prima asociaţie de schi din România.
Alpin Film Festival Official Trailer from Alpin Film Festival on Vimeo.
ALPIN BOOK FESTIVAL va reuni și alte prezentări și lansări de carte, precum „Tributul Hazardului”, de Mircea Noaghiu; „Amintiri din războaie neterminate”, de Sorin Tulea sau „Biblioteca Montaniardului”, de Emilian Cristea, printre altele.
Cea de-a doua secțiune paralelă a festivalului, ALPIN PHOTO FESTIVAL, propune, în premieră în România, o expoziţie-eveniment, realizată, în acest an, în colaborare cu Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor – S.K.V. Expoziția cuprinde fotografii cu primele cabane din Carpaţi, începând cu sfârşitul secolului 19, precum şi o serie de fotografii-document din colecţia Roland Welkens, ce recuperează vizual cucerirea unui traseu mitic din Masivul Bucegi, în 1956 – traseul Fisurii Albastre, pe cale directă.
O proiecție inedită este cea a documentarului Supraviețuitorul, organizată în parteneriat cu NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL. La proiecție va asista și un cadru militar din Batalionul 21 Vânători de Munte – Predeal, expert în tehnici de supraviețuire montană.
Se anunță un weekend plin și cu multe activități interesante așa că dacă aveți drum pe la Predeal merită să vă opriți să vedeți un film bun, să citiți o carte sau vedeți o expoziție foto.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply