În România există peste 9 milioane de conturi de utilizatori de Facebook și peste 39.000 de pagini active din totalul de 68.000 de pagini, conform ”recensământului lunar” al platformelor sociale făcut de Zelist. Alăturat poți vedea date și despre alte platforme sociale din România.
Conform unui studiu iSense Solutions de acum câteva zile, YouTube (89%) şi Facebook (82%) sunt canalele pe care românii obișnuiesc să urmărească cel mai frecvent conținut video online pe laptop/PC, preferând următoarele tipuri de conținut: videoclipuri muzicale (67%), filme (67%), clipuri amuzante (59%), alte filmuleţe/clipuri (59%) şi ştiri (55%).
Cele mai vizionate tipuri de conținut video de pe smartphone sunt videoclipurile muzicale (65%), clipurile amuzante (65%), filmulețele/clipurile (61%), știrile (49%) și tutorialele (40%). Mai mulți bărbați vizionează știri pe smartphone (55% vs 43% dintre femei), în timp ce mai multe femei urmăresc tutoriale (46% vs 35% dintre bărbați) și DIY (30% vs 19%). De asemenea, tinerii (16-24 ani) preferă în număr mai mare decât celelalte categorii de vârstă să urmărească vlog-uri ale celebrităților pe smartphone (34% vs 17% din total). Restul datelor din sondaj se regăsesc aici.
2016 a fost anul în care primul canal românesc de YouTube a ajuns la un milion de abonați, iar conținutul video online a luat amploare. Ca de obicei, cele mai receptive branduri au profitat și cei mai curajoși marketeri s-au alăturat deja fenomenului. Pe 1 martie are loc o nouă ediție Social Media Summit București organizată de Revista Biz, la Radisson Blu Hotel, o conferință unde îți este prezentat peisajul social media în 2017, companiile și ideile care vor domina cele mai prezente canale în online-ul românesc din acest an.
Prima noutate a evenimentului o reprezintă o sesiune de debate pe tema ”Online VS Media Tradițională” moderată de Radu Atanasiu (Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management România) unde se va dezbate după regulile competițiilor de formal debate, cu două echipe pregătite cu argumente pro și contra, un cronometru și un juriu competent și imparțial. Mai multe detalii despre program ai aici.
A doua noutate o reprezintă lansarea Digital Report un proiect editorial dedicat social media în România. Acest proiect adună într-un singur loc informații despre tendințele și evoluția pieței de digital, liste cu cele mai relevante nume din blogosfera românească și topuri pentru jucătorii din industria online: top cei mai urmăriți vloggeri, top conturi de Instagram, precum și top bloggeri cu care au colaborat agențiile și top agenții cu care au colaborat bloggerii în 2016.
Dacă ți-am stârnit curiozitatea nu îți mai rămâne decât să-ți eliberezi data de 1 martie și să completezi formularul de înscreiere pentru că nu mai sunt decât 2 săptâmâni până atunci. Ne vedem la eveniment!
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Primeşte articolele pe email
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Leave a Reply